logo

Vegansk Proteinpulver

Sorter efter:

Tilpas udvalget
Bodylaby Vegan Smooth Chocolate
Prisen for 100g rent protein: 14,71 DKK
  • Fedt:11.0 g
  • KJ:1575
  • Kostfibre:3.0g
  • Mættet fedt:1.0g
  • Kulhydrater:11.0g
  • Protein:57.0g
  • Kcal:377
  • Sukker:1.0g
  • Salt:0.2g
Læs mere >
ButikPrisFragtSamlet
Bodylab129 DKK29 DKK158 DKKGå til butik
Bodyman129 DKK29 DKK158 DKKGå til butik
Vis alle priser
Luk
Tilpas oversigt

Pris

KJ pr 100g

Protein pr 100g

Smagsvarianter

At være veganer er en livsstil. Det er en livsstil, hvor man bevidst fravælger en række ”sædvanlige” produkter fra ens hverdag. Det kan være alt fra madprodukter til tøj. Altså mælk, æg, leverpostej, uld sweater og minkpels. Hvis man skal gøre det kort, kan der siges, at veganer er mennesker, der forsøger at minimere ”udnyttelsen” af dyr. Det gør veganer i praksis ved at undgå mad og produkter lavet af dyr. Med andre ord kan man sige at veganer er dyrenes stemme. Men er det altid ligetil at være veganer og hvad gør en veganer, der gerne vil træne – og ikke vil indtage de udbredte animalske proteinpulver som kosttilskud. Skal veganeren droppe træningen? Nej, bestemt ikke – der er veganske alternativer på markedet!

Proteinpulver er et energiholdigt næringsstof, som faktisk er livsvigtigt for kroppens funktioner. Proteiner er aktive hjælpe stoffer i forskellige enzymreaktioner. Vidste du at proteiner er blandt kroppens byggesten, som kroppen bruger til at bygge nogle af de vigtige hormoner. For eksempel består en del af musklerne af proteiner. Derfor er det meget normalt og udbredt, at de der gerne vil have sixpack træner målrettet og spiser masser af køb produkter og endda supplerer med proteinpulver. Det er både kvinder og mænd der gør dette – de fleste vil være lækker og tiltrækkende, når de går på stranden en sommerdag.

En veganer – eller en der gerne vil mindske sit forbrug af animalske produkter, kan ikke købe hvilke som helst proteinpulver. Det skyldes at den mest udbredte måde at producere proteinpulver er ved at anvende vallefraktionen af komælk. Komælk indeholder ca. 75% kasein, mens resten pr. definition er vallen. Så veganer der gerne vil træne og supplere deres føde, skal have et alternativt.

Vegansk proteinpulver – gør hverdagen lidt lettere

Det lyder sådan som et neohippi projekt, men det er faktisk ikke et projekt – det er virkelighed. Når der tales om proteinpulver så tænker de fleste fitness eller bodybuilding industrien – og det er sådan set en rigtig association. De fleste tænker også på vallen som kommer fra komælk. Men der er nødvendigvis ikke længere komælk der har patent på proteinpulver – proteinpulver kan nemlig også produceres vegansk. Ikke animalske proteinpulver er et udmærket tilbud til de betænksomme forbruge. Det er et rigtig godt produkt, for de som gerne vil passe på naturen og de som føler ansvar – også overfor dyrene og generelt vores alle sammes planet.

Vegansk proteinpulver kan laves af forskellige planter. For eksempel kan der laves ikke animalske proteinpulver ud af ærter, ris, hamp og soja. Tænker du så hvordan anvendes disse proteinpulver? Bare rolig, anvendelsen er helt ligesom de animalske proteinpulver. Du blander proteinpulveret med vand eller anden væske i shakes og husk at omryste før indtagelse ligesom andet proteinpulver. Forskellen mellem animalske og ikke animalske proteinpulver er måske smagen – begge findes i forskellige smags varianter. Effekten af produktet er ens, altså ikke animalske proteinpulver er ligeså god som andet proteinpulver.

Når du vælger disse proteinpulver, så får du noget kosttilskud med god smag uden alle de kunstige sødestoffer. Dette proteinpulver er lige til dig, der har et hjerte, der brænder for naturen og miljøet. Disse proteinpulver produkter, er til dig, der sætter dyrevelfærd over dit eget forbrugsfest. Og vidste du, at man i dag også kan få økologiske veganske proteinpulver? Det er virkelig godt, at der er alternativer på det store proteinpulver, det er når kapitalismen er bedst!

Det kan faktisk være svært, at indtage alt det protein man skal i forbindelse med noget målrettet styrketræning, hvis man er veganer eller bare vil undgå alle de animalske produkter. Men der er ingen grund til at lade dette ødelægge dit humør, for der er håb derude! Du kan nemt få fat i nogle ikke animalske proteinpulver, der er ligeså gode som de animalske produkter. Det er lige før, du skal prøve et, før du udtaler dig om dem. Virkningen af de disse proteinpulver er præcis den samme som animalske. Der er måske smagsforskelle, men det er ikke således at man ikke kan drikke dem. Det relativ store udvalg af smag af proteinpulver, kan gøre det svært at vælge imellem – men du kan også bare prøve forskellige smag, indtil du finder den der passer dig bedst.

Du behøver ikke at træne, for at indtage veganske proteinpulver

Ja, du læste rigtigt. Du behøver ikke at være typen der går til fitness eller træner regelmæssigt, for at opbygge muskler eller for at se ud på en særlig måde. Veganske proteinpulver kan du også indtage, hvis du bare har brug for noget kosttilskud – du behøver virkelig ikke at have de helt store planer med din krop og udseende. Veganske proteinpulver som kosttilskud er et kosttilskud, til de der gerne vil undgå kød – og mælkeprodukter. At du gerne vil leve kødfrit og undgå mælkeprodukter, bør ikke være ens betydende med at du så skal leve proteinfattigt.

Veganer har ligeret til at leve proteinrigt som kød ædere. En måde at gøre dette på er at benytte sig af ikke animalsk proteinpulver. Markedet for disse proteinpulver er så stort, at hvis du har allergi eller lign. kan du være så heldig at finde et produkt der er allergi venlig. Det handler om at søge på markedet, prøve forskellige af og finde den der passer dit behov. Det er selvfølgelig også muligt at læse anmeldelser om disse forskellige proteinpulver, men det er meget et spørgsmål om smag. Så hvis anmelderen ikke kan lide soja og laver en anmeldelse af vegansk proteinpulver lavet af soja – så er den lidt gal.

Antal allergiske over soja produkter er stigende, det er noget vegansk produktion af proteinpulver har taget hensyn til. Ikke animalske proteinpulver produceres af andre vegetar produkter. Du kan få proteinpulver der er fri for allergener som soja og gluten – så din allergi behøver nødvendigvis ikke være noget negativt der begrænser dig. Det er muligt at få proteinpulver lavet af hampplanten, brune ris eller noget helt tredje.

Det betyder at du i praksis sagtens kan få alle de vigtige næringsstoffer ind i din hverdag – uden animalske produkter.

Siden drives af Tim Petersson - Ingridsvej 70 - 4070 Kirke Hyllinge - Tlf. 23 82 38 05